Новини
Повідомляємо вам, що влада Туреччини продовжила до 31 травня вимогу про обов'язкову наявність у пасажирів, що прибувають до Туреччини негативного ПЛР-тесту.

Тест повинен бути зроблений не раніше, ніж за 72 години до планованого перетину кордону з Туреччиною. Дітям до 6 років його робити не потрібно.

Туреччина - це дивовижна природа та тепле море. Східні аромати прянощів, турецькі розваги та танці наповнені неповторними мелодіями.

Столиця – Анкара.

Мова – турецька.

Час – різниці з київським часом немає.

Валюта – турецька ліра.

В’їзд та виїзд – безвізовий режим.

Клімат –  на Егейському і Середземному морі клімат субтропічний середземноморський. Літній сезон розпочинається в травні і закінчується у жовтні. Середня температура +30 /+40 С.

Найбільші курорти – Кемер, Белек, Аланія, Сіде, Мармарис, Бодрум.

Кухня - турецька кухня є частиною "середземноморської", тобто не сильно відрізняється від грецької, балканської, вірменської чи грузинської. Трапеза в Туреччині включає закуски ("мезе"), основне блюдо і всілякі десерти. "Мезе" - це салати, оливки, мариновані овочі, гострий сир, гриби, анчоуси чи сардини. Узимку турки часто їдять суп - "чорбу" із сочевиці, помідорів та інших овочів. Неодмінне блюдо - холодна юшка "джаджик" з айрану, огірків, пряних трав і часнику. Турки традиційно скотарі, тому в їхній кухні безліч блюд з баранини і яловичини, а також птиці.