Це країна з цікавою історією, багатими культурними надбаннями та традиціями. Мальовнича природа, білосніжні пляжі та сніжні вулкани, археологічні пам’ятки ацтеків, майя, колоніальні палаци, недорогі товари та послуги – все це сучасна Мексика.
Столиця – Мехіко
Мова. Державна мова – іспанська, в курортних зонах широко розповсюджена англійська, французька та німецька, в провінціях вони практично не використовуються.
Місцеві етнічні групи говорять на своїх рідних мовах (науатл, майя, отоми, сапотека, пурепеча та ін. – всього близько 59 місцевих діалектів ).
Місцеві етнічні групи говорять на своїх рідних мовах (науатл, майя, отоми, сапотека, пурепеча та ін. – всього близько 59 місцевих діалектів ).
Час. Три часових пояси в Мексиці. В Мехіко час відстає від київського на 8 годин. Тихоокеанське узбережжя – на 10 годин.
Валюта – Мексиканський песо.
Візовий режим. Віза ( 25 доларів США) оформлюється в аеропорту прибуття строком на 30 днів.
Клімат. У Мексиці розрізняють сухий (листопад-квітень) та вологий (червень-вересень) сезони. Найкращий період для відвідання цієї країни з листопада по квітень. В цей час середня температура в Мехіко - +22°С, в Канкуні близько +30°С, в Акапулько - +25-27°С. Курорти Мексики – територія вічного літа, температура води не буває нижче +22°С.
Кухня. В основі мексиканської кухні лежать місцеві продукти: авокадо, боби, кабачки, солодка та звичайна картопля, томати, кактуси, перець чилі, буряк, риба, м'ясо птахів, ваніль, арахіс та його масло, какао. Проте основне місце в народній мексиканській культурі займає кукурудза у всіх приготуваннях. На десерт подають фрукти, пудинги з начинкою та горіхи.
Один з типових мексиканських складників є сальсас. Це вогненно-гострі соуси, в яких обов’язково стручки перцю чилі та помідори. Мексиканці використовують в їжу близько 80сортів перцю: солодкий темний мулато, чорно-коричневий з фруктовим ароматом пасілья, маленький, надзвичайно гострий серрано, темно-зелений халапеньо.
Туристам, які не люблять гостру їжу, не варто переживати. Їх ніхто не заставить заправляти м'ясо або рис вогняними соусами, його можна і зовсім не використовувати. Але хоча б раз, варто спробувати.
Із національних напоїв варто виділити мескаль, текілу та пульке.
Один з типових мексиканських складників є сальсас. Це вогненно-гострі соуси, в яких обов’язково стручки перцю чилі та помідори. Мексиканці використовують в їжу близько 80сортів перцю: солодкий темний мулато, чорно-коричневий з фруктовим ароматом пасілья, маленький, надзвичайно гострий серрано, темно-зелений халапеньо.
Туристам, які не люблять гостру їжу, не варто переживати. Їх ніхто не заставить заправляти м'ясо або рис вогняними соусами, його можна і зовсім не використовувати. Але хоча б раз, варто спробувати.
Із національних напоїв варто виділити мескаль, текілу та пульке.
Курорти Мексики
Канкун / Акапулько / Плайя-де-Кармен / Пуерто-Валларта / Косумель / Уатулько та інші.