Яскрава країна з чудовою природою, стародавніми пам'ятниками, відмінними пляжними і гірськолижними курортами, а також смачною і різноманітною кухнею. До Болгарії можна приїжджати і взимку, і влітку, на відпочинок і для оздоровлення - кожен знайде щось своє, близьке в цій красивій країні.
Столиця - місто Софія.
Мова - болгарська. Ви можете сміливо спілкуватися російською мовою. Принаймні основна частина дорослого населення непогано нею володіє.
Час - UTC + 2, влітку + 3.
Валюта - болгарський лев.
Віза. Болгарія не є учасником шенгенської угоди. При цьому власникам діючих шенгенських віз D і C дозволений в’їзд в країну на термін до 90 днів протягом пів року
Клімат. В Болгарії добре відпочивати і взимку, і влітку.
Влітку болгарські курорти вибирають через м'який клімат і чорноморські пляжі. Відкриття купального сезону офіційно починається з червня. В цей час вода прогрівається до +22° С, а денна температура повітря досягає +25 ° С. На липень припадає пік напливу пляжних туристів. Теплі води Чорного моря біля узбережжя Болгарії відрізняються зниженим вмістом солей: вони не спричинять подразнення навіть на найбільш чутливій шкірі. Взимку середня температура в горах близько -5° С градусів, але деколи може опускатися і до -30° С.
Кухня. Національна кухня Болгарії – цікава, різноманітна і доступна. Більшість страв можна легко приготувати і вдома, адже в них зазвичай використовуються прості і доступні інгредієнти. На розвиток болгарської кухні впливали вірменські, грузинські, грецькі та турецькі звичаї і традиції. У стравах поєднуються різноманітні овочі, молочні та кисломолочні продукти, характерні спеції, особливою популярністю серед яких користуються чабрець, пажитник і місцеві суміші.
Найпопулярні морські курорти Болгарії
Албена / Золоті Піски / Святий Костянтин і Олена / Єленіте / Святий Влас / Сонячний берег
Несебр / Поморіє / Созополь